×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

CCM: Goed voor groei en gezondheid

CCM: Goed voor groei en gezondheid

CCM (Corn Cob Mix) is een bijzondere en zeer smakelijke grondstof. Het is goed verteerbaar en door het hoge zetmeelgehalte zorgt CCM voor een goede en gemakkelijke groei. AgruniekRijnvallei verwerkt deze unieke grondstof in het varkensvoer.

EIGENSCHAPPEN

CCM is korrelmais dat nat (ds 65%) gemalen en ingekuild wordt. Onze CCM is geen gewone CCM. In plaats van propionzuur voegt ARi exclusieve melkzuurbacteriën toe. De melkzuurbacteriën komen via de CCM in de darmen van het varken. Dit zorgt voor een betere darmflora en daarmee voor een betere natuurlijke weerstand. De verteringscapaciteit van met name eiwit wordt groter, waardoor de spieraanzet bij biggen en vleesvarkens toeneemt.

UNIEKE INNAME CCM

Het proces van malen, melkzuurbacteriën toevoegen en het inkuilen is volledig in handen van AR. Het proces:
1. Ingangscontrole
Om de kwaliteit te garanderen neemt AR alleen ongemalen korrels mais in. Bij de inname wordt met het oog bepaald of de korrels heel zijn en of er geen spil wordt meegeleverd, de spil bevat namelijk geen voedingswaarde. Het drogestofgehalte moet minimaal 60% zijn.
2. Malen
Wanneer het product de ingangscontrole heeft doorstaan wordt het ingenomen in de daarvoor bestemde sleufsilo’s. De mais wordt daarna zo snel mogelijk gemalen met de gewenste maalfijnheid. Tijdens het malen worden speciaal voor AR samengestelde melkzuurbacteriën toegevoegd.
3. Inkuilen
Na het malen wordt de CCM aangereden tot een zeer compacte massa. Het aanrijden is een secure handeling. Aan het einde van de werkdag wordt de kuil nog een keer met behulp van een veldspuit met melkzuurbacteriën aangezuurd. Dit gebeurt nogmaals wanneer het plastic op de kuil wordt aangebracht.
4. Klaar voor gebruik
Als de kuil luchtdicht is afgesloten, gaan de melkzuurbacteriën zich exponentieel vermeerderen. Hierbij komt warmte vrij. Vervolgens gaan de melkzuurbacteriën melkzuur vormen. Na acht weken is de CCM stabiel en kan deze gevoerd worden. De CCM is koud, ruikt fris en is daardoor een zeer smakelijk product, zeker voor jonge dieren.

WERKING MELKZUURBACTERIËN
AR voegt speciaal geselecteerde melkzuurbacteriën toe aan de CCM. Doordat ze zuurbestendig zijn, overleven ze de maag en komen in de darm van het varken terecht. Hier hechten de melkzuurbacteriën zich aan de darmvlokken en zorgen ze voor een zuurder milieu in de darmen. Dit remt de groei van slechte bacteriën zoals Coli’s en Salmonella’s.